top of page

Spelen met conversio morum

Met enige regelmaat komen we met een groepje mensen van de Oud Katholieke Kerk (OKK) bij elkaar in de kloostergang om het Benedictijns Spel te spelen. Op deze donderdagochtend staat de Benedictijnse gelofte conversio morum centraal. Dit betekent letterlijk: bekering tot de zeden. Conversio morum betekent In de aardse spiritualiteit van de Benedictijnen; een op positieve groei gerichte levensstijl waarin je met kleine stapjes goede gewoonten aanleert. Hieruit kan op den duur iets bestendigs groeien.

In het spel worden verschillende facetten van deze gelofte toegelicht in 6 speelkaarten. Deze liggen voor ons op tafel in de originele kleitabletten. Na een openingsgebed van pastor Joke Kolkman trekt iedereen een kaart uit het Benedictijns Spel en probeert deze op zichzelf te betrekken. Hierbij laten we ons inspireren door de teksten uit het het Benedictijnse boekje conversio morum. Op deze manier verbind je je met deze gelofte. Kun je eerlijk kijken naar je minder goede gewoontes die je afhouden van wat je werkelijk wilt? Waar word je door gevoed? Kun je je aandacht houden bij wat je doet? De persoonlijke ervaringen en inzichten die worden gedeeld maken het tot een boeiende bijeenkomst!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kristine Ram

is coach

en de maker van het 

Benedictijns Spel.

Welkom op de website
van
Kristine Ram! 

 

bottom of page